התקדמות הפרעות אלרגיה נקראת atopic march, כאשר הימצאותה של הפרעה אלרגית אחת מגבירה את הסבירות של רכישת הפרעות אחרות. אסתמה ואלרגיה לאוכל, לדוגמה, לעתים קרובות מתקיימות במקביל. נכון להיום לא קיים ערך סף ל-IgE ספציפיים (sIgE) הקשור לתסמינים קליניים. על פי החוקרים, כל אלרגן מדגים מגמה ספציפית כתלות בגיל.
עוד בעניין דומה
מטרת המחקר, אשר ממצאיו פורסמו בכתב העת Allergies, היתה לזהות סנסיטיזציה לאוכל אצל ילדים עם אסתמה ולהעריך את ההשפעה שלה על התלקחויות אסתמה ואיזון קליני.
כחלק ממחקר גדול יותר, 56 ילדים עם אסתמה ברונכיאלית נבדקו ל-IgE כולל ול-sIgE נגד מזון ואלרגנים נשאפים. הילדים עברו בדיקת ספירומטריה במצבם הבסיסי ולאחר שימוש במשאף ועברו הערכה לאיזון אסתמה.
תוצאות המחקר הראו כי sIgE נגד מספר אלרגנים של מזון היו חיוביים באותו מטופל. החוקרים מצאו קשר משמעותי בין sIgE חיובי לחלב וסויה (p < 0.0001), לחלב וחלמון ביצה (p = 0.01), בהשוואה לחלב ובוטנים (p = 0.004), בהשוואה לחלמון ביצה ודג (p < 0.0001), בהשוואה לחלמון ביצה וקזאין (p < 0.001) וסויה (p < 0.0001). כמו כן, הילדים אשר היו חיוביים לנוגדני sIgE של חתולים, כלבים, קלדוספוריום, אספרג׳ילוס, תולעי עץ וסויה, נמצאו בסיכון מוגבר לאשפוז בשל החמרה של אסתמה ברונכיאלית (p < 0.05).
החוקרים סיכמו כי סנסיטיזציה לאלרגנים במזון בקרב אסתמטיים לא הובילה לעלייה במספר ההתלקחויות של אסתמה.
מקור:
Lazova et. al (2022) Allergies DOI: https://doi.org/10.3390/allergies2020005
תגובות אחרונות